Humor i Norge!

Humor i Norge!

Publisert av Kai Edgar Ruud den 12.12.22. Oppdatert 25.01.23.

2. mai klokka 11-12.

Humor i Norge!

Et humørfylt og lattervekkende kåseri om norsk humor fra nord til sør og fra øst til vest. Dette blir nok en morsom og livlig time, der det er lagt vekt på å trekke fram ulike sider og eksempler på norsk humor i mange ulike fasonger og stilarter. Vi vil bevege oss fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør og fra Bergen i vest til Hadeland i øst. 

Foredraget gir også en oversikt over utviklingen av humor i Norge, med historiske tilbakeblikk som

bakteppe for «dagens humor».  Det har vært en rivende utvikling, fra noen titalls humorister for 30-40 år siden til flere hundre som daglig er i sving i nær sagt alle kanaler. Så her gjelder det å henge med i svingene!

Foredraget er basert på en audiovisuell form med lysbilder og tekst på skjerm, kombinert med noen musikalske innslag.

Lasse Espelid er jurist og har tjent fire år i norsk utenrikstjeneste, bl.a. i Tyskland. Espelid har mange års erfaring fra DNB, hvorav ti år i Asia og USA. Han har også vært generalsekretær i Nordmanns-Forbundet i fire år, samtidig som han var daglig leder i Norge-Amerika Foreningen i samme periode. 

Ikke minst har han virket mange år som freelance-medarbeider og programleder i NRK TV, bl.a. som programleder for “Fleip eller Fakta”. 

Foredraget holdes på Lier Kulturscene, Heggveien 4, 3400 Lier.  Vi kan parkere hos Hegg skole.